Over Ons

Eurazie Instituut

Het EURAZIË INSTITUUT is een onafhankelijke organisatie, die de bevordering van de internationale, economische en culturele samenwerking tussen Europa en Europees-Aziatische landen tot doel heeft.

Het EURAZIË INSTITUUT wil het belang onderstrepen van de mogelijkheden die Europa heeft met het Euraziatische continent. Kort samengevat: alle landen die op dit grote continent liggen, van Beijing tot Lissabon, bieden kansen tot samenwerken, stabiliteit en vrede. Behalve China en Europa zijn dit o.a. Kazachstan, Rusland, Oekraïne en India.

De Zijderoute die Marco Polo van Europa naar China aflegde is vandaag de dag opnieuw van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan het Belt and Road Initiative (BRI), het ontwikkelingsproject dat China onlangs gelanceerd heeft en dat wel als de ‘Nieuwe Zijderoute’ wordt beschouwd. Ook de scheepvaartroute door de Noordelijke IJszee (via Noord-Siberië en Noord-Rusland) die de vaartijd verkort van 35 dagen naar 21 dagen speelt een belangrijke rol voor het Euraziatische continent.

Het EURAZIË INSTITUUT verschaft kennis in de vorm van lezingen, seminars, reizen, informatie van deskundigen op (social) mediakanalen, begeleiding van studentenprojecten, samenwerking met desbetreffende landen, alsook de BRICS-landen, ASEAN-landen en de landen van de SSO (Shanghai-samenwerkingsorganisatie), want het Eurazië-gebied is sterk in opkomst en zal in de toekomst alleen maar nog belangrijker worden.

Medewerkers en gastsprekers

Marie-Thérèse ter Haar is Oost-Europa deskundige en algemeen directeur van het EURAZIË INSTITUUT.

Jan Voskes is externe senior expert en treedt op als zakelijk leider en is webbeheerder van het EURAZIË INSTITUUT.

Alex Skepko is uitvoerend partner van het EURAZIË INSTITUUT en werkzaam vanuit Nederland.

Marco Moerman is uitvoerend partner van het EURAZIË INSTITUUT en werkzaam vanuit Rusland.

Reacties zijn gesloten.