Emigreren naar Rusland

Happiness does not depend on outward things, but on the way we see them.LeoTolstoy

Счастье зависит не от внешних вещей, а от того, как мы их видим.ЛевТолстой

Emigreren naar Rusland

Voor, tijdens en na de besluitvorming om te emigreren naar Rusland zijn er veel punten om voor te bereiden en om rekening mee te houden.

Gelukkig geldt voor nagenoeg alles in Rusland: waar een wil is, is ook een weg. Vanuit de Rusland & Oost-Europa Academie kennen wij de weg en kunnen wij u vanuit Nederland en plaatselijk in Rusland hierin begeleiden.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer vragen gekomen over emigratie naar Rusland. Het zijn vragen van boerenbedrijven hoe en waar je er land kunt bemachtigen en er agrarisch bedrijf kan starten, of vragen van Nederlandse dertigers die een andere toekomst willen, of vragen van investeerders en ondernemers die er de toekomst zien, of vragen van zowel jonge gezinnen alsook gepensioneerden die in Rusland hopen op meer rust of aandacht voor normen, waarden of tradities, etc…

 • Rusland staat open voor Westerlingen.
 • De regering heeft in 2023 een wet goedgekeurd voor speciale emigratiedorpen.
 • In diverse regio’s is men toegewijd aan het verwelkomen, ondersteunen en begeleiden van Westerse agrariërs.
 • Het jaar 2024 is in Rusland uitgeroepen tot jaar van het gezin. Als onderdeel daarvan heeft men de immigratieaanvraag voor grote traditionele gezinnen (drie of meer kinderen) vergemakkelijkt en administratieve ondersteuning toegewezen om naar een regio van Rusland naar keuze te verhuizen.

Waarom naar Rusland?

Rusland heeft zich met succes hersteld van de verwoestende periode van de jaren negentig na de ineenstorting van de Sovjet-Unie en was in staat een zelfvoorzienende economie en een stabiel politiek systeem op te bouwen, de gezondheidszorg- en onderwijsnormen te verhogen en een gelijkwaardige co-existentie van traditionele religies te bewerkstelligen terwijl honderden nationaliteiten vreedzaam in Rusland verblijven. Overvloed aan goedkope natuurlijke hulpbronnen is de basis voor de economische groei van het land en zijn bevolking. De bloeiende landbouwsector, de industriële ontwikkeling, het toerisme en nog veel meer bieden talloze mogelijkheden om zaken te doen in Rusland. Rusland is rijk aan mooie natuur en heeft een onschatbaar cultureel erfgoed. Betaalbare medicijnen, gratis openbaar onderwijs en lage belastingen zijn nog een reden waarom velen zouden moeten overwegen om naar Rusland te verhuizen. De Russen zijn vriendelijke, gastvrije en behulpzame mensen met aandacht voor goede omgangsnormen. Last but not least – Rusland is een groot voorstander van traditionele waarden! De globalistische, neoliberale agenda zal in Rusland nooit gesteund worden.

Informatie en begeleiding door Eurazië-Instituut

Voor een weloverwogen en goed voorbereide besluitvorming om te emigreren naar Rusland zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Bij elk punt kunnen wij vanuit de Rusland en Oost-Europa Academie de (aanstaande) emigrant vanuit Nederland en plaatselijk in Rusland hierin informeren, adviseren, assisteren en blijvend begeleiden. De volgende aandachtspunten geven een inzicht in waar u rekening mee moet houden:

 • Informatie: bezoek lezingen, bv. Emigreren naar Rusland, op de Academie.
 • Oriëntatiefase: reizen naar Rusland, ofwel in groepsverband georganiseerd (zie bijv. de geplande reis in september met de Academie), ofwel op basis van specifiek maatwerk onder 1 op 1 begeleiding in Rusland (bijv. agrariërs die land en boerderij zoeken, of mensen die verder gelegen regio’s zoeken ).
 • Consultatie: 1 op 1 gesprek(ken) ter vaststelling wensen, behoeften, kansen.
 • Taal: een basiskennis van de Russische taal is wel vereist. Wij kennen en werken samen met leraren die online taalonderwijs kunnen verzorgen.
 • Visum: je hebt een visum nodig om Rusland binnen te kunnen reizen.
 • Verblijfsvergunning: uitleg en assistentie bij aanvraag verblijfsvergunning.
 • Documenten: voorbereiden, verzamelen, vertalen en legitimeren.
 • Registeren: advies en assistentie bij registratie verblijfsadres in Rusland.
 • Ziektekostenverzekering: verschil toeristisch visum of verblijfsvergunning.
 • Financiën: openen bankrekening bij niet-gesanctioneerde bank.
 • Financiën: het overbrengen van Euro-kapitaal naar Roebel-kapitaal.
 • Zoeken en kiezen agrarisch bedrijf: waar, wat en hoe – regelgeving en ondersteuning.
 • Huisvesting: huis zoeken en vastleggen, koop of huur, in de stad of regio.
 • Auto kopen en verzekeren: waar je op moet letten.
 • School: indien van toepassing, advies bij diverse keuzes – te weten, volledig Russische school, internationale of Russische private school, thuisonderwijs.
 • Zoals geschetst zijn er voor, tijdens en na de besluitvorming om te emigreren naar Rusland veel punten om voor te bereiden en om rekening mee te houden.

Gelukkig geldt voor nagenoeg alles in Rusland: waar een wil is, is ook een weg. Vanuit de Rusland en Oost-Europa Academie kennen wij de weg en kunnen wij u vanuit Nederland en plaatselijk in Rusland hierin begeleiden.

Zie ook onze informatiefolder (PDF)


Boer gezocht voor Ecofarm in omgeving Moskou

ЖиваяУсадьба – Levende Hoeve – Living Homestead

Vanuit ons netwerk in Rusland zijn wij benaderd door een Russische eigenaar van een landgoed waar een ecologische boerderij wordt gerund. De boerderij is gevestigd op zo’n 100 kilometer ten Zuid-westen van Moskou in een prachtige omgeving. Hier worden diverse streekproducten gefabriceerd. Er is een mogelijkheid voor gasten om te overnachten, te genieten van de omgeving met rust en natuur, dieren op het perceel te verzorgen, en met de paarden te rijden over het landgoed. Het landgoed omvat ongeveer 12 hectare grond.

Voor het runnen en het verder ontwikkelen van deze ecologische boerderij is de vriendelijke en communicabele Russische eigenaar (spreekt ook goed Engels) op zoek naar een boer die ervaring heeft in houden van een ecologische boerderij.

Kortom, dit is een uitgelezen kans voor een ieder die houdt van de rust en de natuur, ervaring heeft in eco-farming, en op zoek is naar een mooie uitdaging in deze mooie Russische omgeving in de buurt van Moskou.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren u graag verder. Bij interesse om daadwerkelijk door te pakken kunnen wij u verder informeren en begeleiden bij iedere stap om dit te realiseren.

Lees meer …..


Boerderij ter overname nabij Novosibirsk (West-Siberië)

De eigenaars van een boerenbedrijf in West-Siberië bieden hun boerderij met landgoed ter overname aan.

Lees meer ….


Veeboerderij te koop in regio Ryazan.

Er staat een veeboerderij te koop, gelegen in de regio Ryazan.

Lees meer ….


Wanneer u vragen heeft en meer informatie zoekt, neem gerust contact met ons op via

mail: info@eurazie-instituut.nl of via het contactformulier

Reacties zijn gesloten.