Boerderij ter overname in West-Siberië

Boerderij ter overname in West-Siberië

De eigenaars van een boerenbedrijf in West-Siberië bieden hun boerderij met landgoed ter overname aan.

Zij hebben een boerderij waar ze momenteel koolzaad verbouwen en verwerken tot koolzaadolie en koek. Ze hebben er:

  • 104 hectare vruchtbaar landbouw grond;
  • een grote loods van ca. 1000 m²;
  • alle benodigde apparatuur en gereedschappen voor het cultiveren van het land en het verwerken van koolzaad;
  • groot comfortabel huis met een open haard, een zomerkeuken, huishoudelijke gebouwen en natuurlijk een Siberisch badhuis (hoe zou het zonder kunnen?).
  • het huis is voorzien van goede waterleidingen, riolering en elektriciteit;
  • het is niet aangesloten op een gasnet, de verwarming is dus d.m.v. hout stoken (of eventueel elektriciteit).

De boerderij is gelegen in een modern dorp in de buurt van de grote steden Novosibirsk, Tomsk, Kemerovo. Er is prima infrastructuur met treinstation dichtbij.

Vanuit de boerderij kijk je uit op een aardbeienweide en de verbluffende schoonheid en reliëf van het bos zover het oog reikt. De eigenaars, het boeren echtpaar, is al bejaard en het begint voor hen moeilijk te worden om zo’n huishouden te runnen. Zij hebben gehoord, dat er een groeiende groep van boeren uit Nederland is die willen gaan emigreren, en daarbij ook de mogelijkheden in Rusland overwegen. Zij hebben zich daarover geïnformeerd, en ze zouden het heel prettig vinden als het lukt om hun boerderij aan een Nederlandse boer, of een Belgische boer, of een Duitse boer over te dragen. Zij hebben immers hun hele leven gewerkt voor het opbouwen van hun boerderij in deze prachtige omgeving, en ze vinden het heel belangrijk dat het in die geest goed overgedragen kan worden.

De grond rondom de boerderij is uitermate vruchtbaar. In de omgeving worden behalve de koolzaad veel andere gewassen geteeld, zoals mais, zonnebloemen, aardappelen, wortelen, bieten. Er zijn ook een aantal melkkoe-bedrijven in de buurt. Door de lokale omstandigheden, vruchtbare grond, goede regenval, zijn de opbrengsten heel goed. Zij verkopen hun koolzaadolie tegen goede prijzen aan het grote internationale agro-bedrijf in Kaliningrad «Содружество» (Sodruzhestvo).

Voor de geïnteresseerde stellen ze voor om hun boerderij of voor een lange termijn volledig te leasen, of om het te kopen. Ze zijn bereid om verschillende opties te overwegen. Belangrijk aspect hierbij is, dat zij dolgraag degene die het bedrijf gaat voortzetten willen blijven helpen en adviseren waar nodig. Zij kennen zelfs lokaal de connecties in het districtsbestuur, en kunnen derhalve ook helpen bij het rondkrijgen van verblijfsvergunningen en andere bureaucratisch papierwerk.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Vanuit het Eurazië-Instituut informeren wij u graag verder. Bij interesse om daadwerkelijk door te pakken kunnen wij u verder informeren en begeleiden bij iedere stap om dit te realiseren.

In de hier aan te klikken pdf staan meer foto’s

Klik hier voor een filmpje van het erf in de winter

Reacties zijn gesloten.